h1

Medvetslös i 23 år, men vid medvetande!

24 november 2009

Citat ”Jag skrek, men det hördes inget”

1986 råkade Rom Haouben, Belgien ut för en svår trafikolycka. Han förvandldes till ett vårdpaket, helt hopplöst. Han var vid liv, men det var allt.

Vid en hjärnröntgen nyligen uptäcktes att hans hjärna fungerar. Vilket gör att hans hjärna fungerar och han varit vid medvetnde i 23 år utan att kunna kommunicera. Han är helt förlamad.

Nu har han fått hjälp och kan kommunicera via en dator. Han har berättat att när han vaknade upp efter olyckan kände att hans kropp inte fungerade.

Läkare och sjuhuspersonal gav upp försöken att få kontakt med honom och inte trodde han skulle vakna upp mer. När han efter 23 år vaknade upp var det som att födas på nytt!

http://www.sr.se/sida/Artikel.aspx?ProgramId=1646&artikel=3260221

MIRAKEL!

Jag  tänker då, tänk er ligga där som ett kolli. Inte kunna röra sig, inte kunna blinka, lyfta ett finger. Allmedan folk i hans omgivning pratar för fullt. Vad har dom sagt i hans närvaro? Ofördelaktiga saker kanske, han har ju inte kunnat sköta sina tolettbesök. De har kanske slängt massa dumma kommentarer om honom osv. Vad pinsamt för dem nu när de vet att han hört allt. Allt i 23 år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: