h1

Vin över allt!

01 februari 2010

Efter att städat nästan hela dagen, bortsett från två sköna promenader med James i snön så skulle jag unna mig en härlig kväll framför TV med en bra film. Började med en varm o skön dusch. Härlig lotion och hårvård. Förbereder en bricka med te, ostkex och ett glas rött.

Bär in brickan till TV-rummet, då hander det som inte får hända. Glaset med vin kanar av brickan, faller ner i tallriken med ljus och SPLACH. Vinet rinner över bordet, ner på min nya fina matta. Glassplitter överallt. Helt förstenad tittar jag på min matta. Nya fina snygga matta full med vin. Vaknar upp, ut med hunden ur rummet, risk för glas i tassarna. Ut i köket tar en handduk o disktrasan. Försöker hejda att mer vin rinner från bordet o ner i mattan.

Dammsugarn och golvmoppen fram. Allt glas måste bort ur mattan och från golvet. Vad gör jag med mattan? Ringer sonen som kollar på datorn. Recept  salt hjälper. Ett helt paket går åt. Diskar tallriken för ljusen, torkar bordet och röjer undan. Sen efter lång tid är det äntligen dags för film o fika. Då är teét kallt, några kex mjuka o degiga av vin. Tja, det blev en bra  kväll till sist ändå.

Men ”skit” va sur jag är för mattan. Får ringa butiken för tvättråd i morgon.

2 kommentarer

  1. Hoppas du fått bort vinfläckarna nu. Annars tar vitt vin bort rött, av någon skum anledning. Vichyvatten funkar också, om man häller på det direkt. Sett det göras på krogen, när servitören tappade ett glas i knäet på min bordsgranne. Trots att kjolen blev fläckfri så erbjöd de henne full betalning för ny kjol, eller kemtvätt. Någon nota kom inte heller, hela bordet slapp. Det är service det!


    • Det var service det. Jag skall skriva upp ditt tips till nästa gång. Fast jag hoppas slippa det. Tack!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: