h1

Morgontidning i ur och skur!

04 februari 2010

Tungt lastad cykel

Alltså, aldrig mer klaga på att tidningen är sen på morgonen.  Klockan halv 3 varje morgon, 6 dagar i veckan är tidningsbuden ute på en fullpackad cykel. Gata upp och gata ner, trappuppgångar upp och ner, cyklar och går de. Det regnar vissa dagar, det blåser andra. En del dagar är det både blåst och regn.

Sen kommer vintern. En dag är det vackert snöande, snön lyste upp och det är  inte längre grått och trist. I början var det väl okey att ta sig fram med tungt lastad cykel. Men i tisdags började det bli besvärligt. På onsdagen var det inte framkomligt tidigt på morgonen. Det var inte skottat någonstans. De kämpar på  i flera timmar. De drog och knuffade cykeln genom drivor och genom vallar som plogbilarna kört upp dan innan. Vid 9-tiden började folk – som var lediga – att skotta en gång fram till grinden. En del skottade trottoaren utanför. De var överraskade att de fick någon tidning alls en dag som denna. De beundrade tidningsbuden.

Strax innan tio denna dagen var tidningsbudet klar. Så går till när morgontidningen kommer ut till oss i vått och torrt. Med tanke på att 20 dagstidningar väger 5 kg och att de har 5-6 buntar med 60 tidningar i varje bunt, ja, då är det en tungt lastad cykel de tar sig fram med.

Jag tillhör de där som väldigt, väldigt gärna vill ha tidningen på frukostbordet! Tack alla tidningsbud för att ni är så duktiga!

One comment

  1. Ja, en tidning vill man ha på köksbordet till frukosten.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: