h1

Artikel från Nya Wermlandstidningen om Bai Bang

15 februari 2010

Nya Wermlandstidningen har gjort besök i Bai Bang, Vietnam och därifrån kommer nedanstående film och artikel.

http://nwt.se/webb-tv/article660561.ece

http://nwt.se/mera/helg/article658971.ece

Det är roligt – för oss som varit där – men jag tror nog att många svenskar läste och hörde mycket om detta enorma SIDA-projekt under slutet av 70-talet och nästan hela 80-talet kan tycka att det är intressant.  Projektet är idag  en fabrik som utökar och fungerar väldigt bra. Jag kan nog säga att jag känner mig stolt och glad över att få haft den förmånen att jag fick vara med där. Delaktig i projektet. Jag utbildade sekreterare, illustratörer och telexoperatörer. Jag ID-fotograferade all (ca 2 500 st)  personal. Det var en tid då man fick lära sig att ta snabba beslut och lösa problemen när de dök upp. Inte kunde man ta telefonen för att ringa efter någon firma som fixade det. Gemenskapen och umgänget mellan svenskarna liksom med  vietnameserna var stort.  För oss svenskar betydde julbordet i Canteen jättemycket, dansen runt majstången klädd i hibiskus och andra exotiska växter var viktiga traditioner.

En tid jag aldrig kommer att ångra. Just därför har vi på TravelBase en Gruppresa i April till Vietnam för de som vill återse Bai Bang och/eller är nyfikna på det omtalade pappersbruket i Vietnam.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: