h1

Livskvalitet

09 juli 2010

Vad är livskvalitet för dig?

För mig är det mycket som är livskvalitet.

 Gå promenad tidigt på morgonen med James (hunden). Gå cykelvägen mellan åker och äng, ner mot strandängarna där bruna kor med kalvar och kvigor betar, ligger och njuter i gräset. Strax intill betar mufflonfåren, på långt håll ser du ut som rådjur. Soldiset ger vika och solen börjar värma.

Smörblommorna lyser upp bland alla övriga ängsblommor, svalorna flyger kors och tvärs i luften. Lite längre bort på strandängen betar kanadagässen. En hare skuttar iväg framför mig. Till och med göken är vaken och  galer i väst – bra då blir det  fest!

Vi klättrar över gärdesgården kommer upp bland sommarstugorna. Möter en kvinna som hämtar sin tidning i morgonrock ”Godmorgon”.

Går till stranden låter James gå ut i vattnet och han krafsar snart upp en sten som han bär med sig tills vi möter en hundägare som har en liten charmig tik, knappt årsgammal. Kärt möte mellan hundarna. Då släpper han sin sten. Över kullen och är snart hemma igen, efter ca 45-50 min promenad. Tar in tidningen på vägen.

Dags för frukosten ute på altanen, läser tidningen ser ut över åker och äng ner  mot havet vid strandängarna – Kan man ha det bättre? Jag tror inte det!

En lite del i mitt liv som jag kallar livskvalitet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: