h1

Mitt jobb på Samhall

04 december 2008

Jag jobbar på Samhall! Vet du vad det är? Om inte, kan jag förklara det för dig. Det är ett jobb där människor med arbetshandikapp kan få arbete. Det betyder inte att du är dum i huvudet eller så, men har ett handikapp, diskbråck, ont i ryggen, atros, osv, mer sällan är det psykiska sjukdomar vilka många tror och drar alla över en kam och säger  med betoning Samhall .

Jag trivs på mitt jobb. Jag sökte jobbet helt frivilligt, vilket jag kunde göra p gr av att jag har ryggproblem, som består i 6 ländkotor istället för 5, lite hoppväxt osv vilket gör att jag har ont i ryggen. Jag visste inte vad Samhall stod för, det vet jag idag och jag tycker tanken är bra, sedan är det inte lätt att uppfylla kraven alla gånger. Jag har varit här i sex år nu och trivs förträffligt. Under dessa åren har jag sysslat med administration, friskvård, utbildningar och mycket annat. Det är jätteroligt!

På Samhall sköter jag tillsammans med en annan Monica administrationen för Kyld Mat, vilket också är omtalat i press o media. Kyld mat som distribueras till kunder, vilka oftast är äldre personer som fortfarande bor hemma, men får hjälp med maten. Diskussionen är den – Kyld Mat som transporteras långa sträckor kan det vara nåt att ha? Visst måste det vara bättre med mat som tillagats på nära håll, eller? Fast den maten, varifrån kommer indigredienserna? Vissa saker kommer från norra Sverige, Danmark, Argentina, Kina osv. Sedan tillagas den i ett lokalt kök och körs ut varm till kunden. Som kanske inte öppnar, utan den varma maten ställs utanför – blir kall och inte speciellt nyttig. Dessutom körs det ut en portion om dagen till kunden. Dyrt, inte miljövänligt alls

Den kylda maten är inte fryst, den är inte varm, utan vaccumpackad och garanterat nyttig. Innehåller precis det den skall. Värms enkelt i en micro eller i ugnen. Kunden beställer mat för en vecka från en matsedel med tio rätter och får det levererat en dag i veckan. Kan äta när de har lust.

Så jag tycker att jag har ett bra jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: