h1

Solskenshistorier som lättar upp

09 mars 2009

Läste om en hund, Duke,  16 månader gammal, som gick ut på isen på en vattenresovar vid en golfbana och satte sig där. Det bar sig inte bättre utan att svansen frös fast och hunden kom inte loss. Men då kom brandkåren och sågade loss honom från isen. En liten solskenshistoria  som lyser upp tillvaron i nyhetsflödet.

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4597873.ab

 

Ytterligare en solskenshistoria om en katt som Sigge och levde i skogen. En kvinna matade honom. En dag var maten inte uppäten, men hon och hennes sambo såg katten komma haltande på tre ben ur skogen. Det fjärde benet var brutet på flera ställen. Hon tog sitt arv från farmor och betalade Sigges veterinärkostnader.

 

Även detta står att läsa om i Aftonbladet och klassas av mig som en solskenshistoria.

 

Det finns även en videofilm om en hund som försöker rädda sin hundkompis som blivit på körd på motorvägen vid Santiago. Han kryssar sig fram mellan bilarna för att nå sin vän, sen försöker han dra honom av vägen. Men tyvärr dog han vän i alla fall. Hjältemodigt av hunden att försöka i alla fall.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3952069.ab

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: