h1

Studera gratis i fängelset!

09 mars 2009

Ja, det är sant, hamnar du i fängelse kan du studera på heltid och det utan att det kostar dej ett öre. Andra skötsamma människor får ett litet bidrag och sedan får de låna pengar. Har de familj gäller det att mannen/hustrun/sambon har jobb och tjänar pengar, sen får de snåla under de åren maken pluggar.

Jag läser i artikeln om flera ”kända” brottslingar som fått massa poäng inom bl a  sociologi mm. En kvinna som högg i hjäl sin pojkvän med 48 knivhögg har 352,5 högskolepoäng. En annan tänker doktorera. Visst är det  bra att de intagna kan sysselsättas i fängelset. Men man kan ju faktiskt tycka att det känns orättvist för dem som försöker plugga, försörja sig ärligt, kämpar med kanske ett jobb vid sidan för att få pengarna att räcka. Så sitter det brottslingar och får det gratis. Dubbelmoral eller vad?

 

http://www.aftonbladet.se/temahogskola/article4514907.ab

2 kommentarer

  1. Nej det tycker jag inte. Men det finns människor utanför fängelsena som verkligen vill och försöker få sin ekonomi att gå ihop så att de kan studera. Men inte får hjälp till det. Någonstans känns det lite fel att sitter du i fängelse kan du studera gratis. Men….Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: