h1

AF, Alfa-kassa och sociala myndigheter

12 mars 2009

Jag känner mig frusterad, förvirrad och totalt okunnig när det gäller dessa myndigheter. Att bli bollad mellan dem är inte lätt. Att överhuvudtaget behöva ha med dem att göra är fruktansvärt. Jag undrar hur de tänker och kanske med vad?

Om man nu ändå hamnar där, försöker göra allt de säger, men så byter de handledare för en, och då skickar hon ut ett avslut från arbetsförmedlingen för man inte sökt jobb aktivt. Men om man står i en aktivitet, en utbildning och bara väntar på att få en ny test för dyslexi och det drar ut på tiden. Väntetiden är lång, oftast flera månader. Då får man gå där och inget göra. Om man dessutom inte förstått att när de ber om papper på vad man sysslat med under en kort period och inte har sysslat med nåt så måste man skicka in papper ändå. För gör man inte det blir man genast avförd från alfakassan med. Och blir det så dår får man ingen hjälp till hyran från soc. Så det är en rävsax, svår för dem som inte förstår och tror att det är så komplicerat och så totalstyrt inom myndigheterna.

Detta gäller inte mig själv, men är sånt jag sett på nära håll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: