h1

SEB Banken på tapeten!

13 mars 2009

Detta är inte klokt. Hur kan man bara komma på en sådan idé och betala ut först och främst en  höjd lön från 7 milj kronor till 9 milj om året. Sedan dessutom betala ut 35,5 milj kronor i pension. Lever hon till hon blir 85 år har det kostat 146 miljoner.

Ursäkta, men vilken jätteotroligt duktig och välutbildad person hon måste vara! Det är bara sanslöst att ens vilja ta emot de pengarna. Vad säger bankkunderna? Nu är jag som tur var inte kund i SEB, men hade jag varit det hade jag bytit bank fortare än kvickt.

http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article4635170.ab

SEB har fler artiklar i dagens tidning, nämligen SEB mäklarfirma Enskilda flög i går ner 230 personer till ett lyxhotell i Schweiz. 4 5000 kr för ett dubbelrum.

Citat ur tidningen: Visst kan man ta kunderna på en resa någon gång i goda tider. Men varför i dåliga? Och varför just till Gstaad? Varför inte till Trysil eller, ehhh, Göteborg? Fanns det ingen på Enskilda som insåg att en lyxresa till en jetsetort väcker ont blod i en global finanskris och där banken dessutom ber ägarna om 15 miljarder i nyemission efter att ha pantsatt familjejuvelerna i Baltikum”, skriver Jon Åsberg på affarsvarlden.se.

Ur ytterligare en artikel läser man:

”Har blivit så fel”

Men nu avstår alltså SEB-ledningen från lönerna.

Annika Falkengren skriver även i pressmeddelandet:

– Jag kan inte nog betona hur fel detta har blivit. Vi i SEB:s ledning kommer att göra vårt yttersta för att återställa förtroendet bland våra kunder, medarbetare och aktieägare liksom hos allmänheten.

http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article4642673.ab

Syftet uppnåddes inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: