h1

Morgontidningen

21 mars 2009

Nåt av det bästa sättet jag vet att börja helgen med är – en bricka med en kopp te, en smörgås, tidningen och levande ljus. Det kan vara klockan halv sex, sju eller så. Halvsitta i sängen, fika o småprata om vad man skall göra under dagen. Sedan öppna en alldeles färsk morgontidning, HN. Det är lite av lyx för mig.

Tidningen innehåller mycket att läsa från lokala nyheter till världsomfattande, glada och positiva nyheter, men även sådana som berör. Man blir arg, ledsen och upprörd.

I dagens tidning läser jag om vårfåglarna som har börjat komma till Getteröns naturreservat. Det är bl a skärfläckorna, bergfink, bofink m fl. Det är bevis på att våren är på gång. I Långås  har de problem med älgar som är besatta av raps och förstör grödan.  De skall få skjutas.  I Falkenberg häckar en duva på en balkong och har lagt ägg där.

Sen finns det sånt som upprör, 50-årig man i Göteborg, häktad misstänkt för pojkvåldtäkter. Kvinna ihjälskjuten i Göteborg.

Vi har haft hög fruktsamhet ett tag nu. Men den kanbrytas av krisen nu, lågkonjukturen. Man har kunnat följa en linje att vid bra tider som början av 60-, 90-talet har vi haft högre fruktsamhet. Vilken också stigit uppåt de sista åren. Men nu är risken att den avtar igen.

Fritzl, mannen som spärrade in sin dotter under många år, fick ett antal barn med henne. Han fick inte plats på specialanstalt – de var fulla.

Kastrup

Kastrup

I Göteborg pågår TUR-mässan. Dit skulle jag gärna åkt idag. Vandrat runt bland alla utställare och drömt mig bort till sol och värme. Men också för att känna hur det drar i längtan ut efter äventyr och upplevelse.

Men det är lördag efter en lång vecka vilket innebär, städa, tvätta o liknande sysslor som bara ligger där och väntar på mig. Givetvis en skön promenad med James Bond.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: