h1

Äldreboende utan kök

25 juni 2009

Ja, det är så det kan bli i Varbergs kommun om Miljö- och Räddningsnämnden  får sin vilja fram.

Är Varbergs kommun lika med Spara och Slösa? 

Till Varbergs kommun vill jag säga följande: Hur har ni det hemma i era kök? Tillagar ni maten i ett avskilt kök och äter maten i ett annat rum? Inte det? Då ligger ni illa till. Ni kan råka ut för matförgiftning!

Socialnämnden förlorade kökskampen i länsstyrelsen. Detta är inte acceptabelt. Det öppna köket är inte bara ett kök, det är matsal och allrum. Precis som hemma hos en familj. En plats att umgås på. Köken på Karl Nordströms väg, tillagar och serverar mat till max 6 personer, det är ungefär som en familj.

 Vari ligger problemet? Anser Miljö- och räddningsnämnden att kommunen har så gott om pengar att man kan kasta bort miljontals kronor på att försämra för de som bor på äldreboendena? Här bor människor som inte längre kan bo hemma av olika orsaker, avsikten är att boendet skall vara ”nästan” som hemma. Ett kök har i alla tider varit familjens mittpunkt, en plats där man sitter ner, pratar och umgås. Tror inte folk fick matförgiftning då, tvärtom, de mådde säkert förträffligt.

 Det är idag inget som helst problem med det öppna köket, tvärtom, det är trivsel!

 Sparkraven haglar ner, det dras in inom både barnomsorg, skola, äldrevård, sjukvård mm. Ekonomin är dålig, det måste sparas! Hur kan man överhuvudtaget tänka på att lägga pengar på att ändra/försämra något som fungerar, uppskattas och ger trivsel för boende, personal och anhöriga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: