h1

Tappa i vikt, ät gott!

25 juni 2009

Ytterligare en artikel i Aftonbladet om hur man kan tappa flera kilo i  veckan genom att äta fett.

Citat av Fettdoktorn Annika Dahlqvist som vill att du slutar äta kolhydrater – och i stället väljer kött, grädde, smör och grönsaker. Slut citat.

Hade någon sagt till mig i förra våren eller i vintras att jag skulle använda vispgrädde i maten istället för matgrädde, att jag skulle frossa i feta ostar, steka maten i smör mm. Då hade jag trott/tyckt de varit helknäppa. Nu vet jag bättre. Du går ner i vikt, begäret efter sötsaker minskar, du mår bättre.

Hon talar om övergångsbesvär, tja, jag fick pirrningar och ont i stjärt-, lår- och vadmusklerna för att jag drack för lite vätska, läs vatten. Blev trött i början men mår nu bra. Bara tanken på att återgå till ”normalkost” känns lite svår. Koka potatis, pasta o ris, äta smörgås…. Tar nog tid att  gå tillbaka till den vanliga kosten igen.

Fördelen är ju den att nu vet jag att det fungerar gå ner i vikt om man minskar på kolhydrater. När jag återgått till normalkost och upptäcker att nålen på vågen stiger upp igen. Då kan jag enkelt åtgärda det genom att minska på  kolhydraterna tills jag finner en nivå som gör att man behåller den vikt man önskar.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4269108.ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: