h1

Livskraft, här hittar jag den!

29 juni 2009
De må vara elaka, men de är rätt vackra

De må vara elaka, men de är rätt vackra

Varberg - staden vid haveet
Varberg – staden vid haveet

Vid havet finns min plats, det är här jag hämtar min livskraft och livskvalitét. Att ligga på en klippa o känna solen värma, känna lukten från havet  och tången, höra klipporna skvalpa mot klippor och stenarna, titta ut mot horisonten, se alla båtar på väg mot en hamn någonstans. Detta är för mig ett sätt att hämta kraft och livsglädje.

Getterön

Getterön

Jag tar en cykeltur genom stan ner till Käringhålan, nakenbad för damer. Packningen är liten, vattenflaska, kaffe, ev. nåt att äta, en bok, en handduk och ett liggunderlägg. Ensam, låta tankarna vandra runt i huvudet, idéer  och drömmar dyker upp, fantasin har inga gränser.

Måsen lämnar oss

Måsen lämnar oss

Många tror att man ligger där i solen och steker sig för att bli solbränd, brun och somrigt vacker. Men det är inte orsaken. Orsaken är – att må bra!

Maken sover gott

Maken sover gott

Men man kan vara vid havet vid andra tillfällen också, även när det inte är sommar och skönt. Lika härligt och livsgivande är det när det blåser storm och skummet yr långt upp på land. Lika lugnande och rogivande är det att sitta ute på en klippa, ta en kopp kaffe eller  äta en sallad etc.

Titta mot horisonten och bara låta tankarna vandra!

Att bo i Varberg har så många fördelar. Staden är lagom stor, vi har det mesta här. Det är nära till Köpenhamn, Göteborg och Landvette. Vi har färja till Danmark. Vi har fästningen, marknad onsdag o lördag, vi har Apelviken med sin sandstrand, Kurorten, Strandpromenaden. Getterön, hamnar och flygplats. Jag stortrivs i ”min” stad.

Färjan går dagligen till Grenå

Färjan går dagligen till Grenå

Färjan och Varbergs fästning

Färjan och Varbergs fästning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: