h1

Afrika ligger i Varberg

02 juli 2009

Besökte igår Afrikahuset i Varberg. Det var  modevisning av kläder från Afrika dessutom serverades lite att äta. Fullt av folk, mest kvinnor, kanske förklarliga skäl – modevisning!

Vädret var underbart, de som inte fick plats vid borden, satt på filtar på gräsmattan, eller på stenmuren runt den afrikanska hyddan som står mitt i den svenska grönskan.

Sven och Linda hälsar alla välkomna genom att berätta lite om deras verksamhet. Av en gästtalare får vi information om hur viktigt det är med att ha kläder i färg. Själv har hon skarpt gröna byxor och skjorta (olika gröna färger) samt en knallorange virkad väst och  lila bälte, dessutom är håret inte rött utan orange. Mycket färgstarkt och vackert.

Fantastiska kläder visas upp av kvinnliga barfotamodeller. Man inspireras till att vilja HAAaaa. Musiken som spelas är afrikansk.

Bjöds på afrikansk mat

Bjöds på afrikansk mat

 

Klä dig färgstarkt - du mår bättre

Klä dig färgstarkt - du mår bättre

 

Fyra modeller i afrikanska kläder

Fyra modeller i afrikanska kläder

 

Linda. L:et i SoL

Linda. L:et i SoL

Solen stör, annars var det bra

Solen stör, annars var det bra

 

Efter modevisningen är det visning av deras utställning och bostad. Finns bara ett ord – OTROLIGT! Det är mustiga färger, genuint hantverk, smakfullt, badrummet är makalöst.

 ÅK DIT, GÖR ETT BESÖK!

Besök deras hemsida: www.afrikahuset.se

I sommar har de två sommarfestivaler, på den ena är det Mikael Rickfors och Edo Bumba med Amani Bumba Band, det bästa afrikanska bandet i Sverige. Vid nästa festival är det Triple &Touch tillsammans med Edo Bumba med Amani Bumba Band. Inkomsterna för festivalerna går till Afrikas barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: