h1

Höjd skatt på alkohol

06 juli 2009

Göran Hägglund (kd) vill höja skatten på alkohol i takt med prisutvecklingen. För mig känns det som Sverige är ett land där regeringen anser att svenskarna måste ha en förmyndare som säger: gör si,  gör så, gör inte så….

 Att ungdomarna dricker är absolut inte bra! Finns inget så beklagligt som att se onyktra ungdomar. Man mår psykiskt dåligt när man ser dem. Ibland känns det som de inte kan gå ut om de inte får alkohol av någon form först. Varför?

 Många ungdomar dricker för de ser sina föräldrar göra det, många föräldrar är inte bra förebild för ungdomarna. Grupptrycket att dricka finns, om du inte dricker är du en ”tönt”. Ingen vill vara en ”tönt”. I alkoholens spår följer så mycket elände.

Men jag tror inte det hjälper med att höja skatten på alkohol. Däremot att påverka inställningen till alkohol och hur man hanterar det. Ungdomarna – de som vill – kommer alltid över alkohol.

Att förbjuda, höja priset osv hjälper nog inte.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5475501.ab

De flesta  människor kan hantera alkoholen. Det kommer alltid att finnas de som missbrukar spriten, både bland ungdomar och vuxna.

3 kommentarer

 1. Välkommen till närmaste
  sjukhus och alkoholakuten där.
  Stanna ett par timmar och se
  vad alkoholen kan ställa
  till med.
  Där finns a-lagare, piloter,
  it-konsulter, brevbärare,
  förskollärare och en dag…
  Det handlar inte om vi och dom…


  • Jag har sett både det ena o andra. Men jag tror inte att man blir av med problemet om man höjer skatten. Vad och hur man skall göra vet jag inte, även om jag önskar det. Kanske vi vuxna borde vara bättre förebilder för ungdomarna. Tror inte heller på att skapa lagar och förbud. Om det fungerade skulle jag ändra mig och tro på det.


 2. Bra blogg Monica’
  Det är bra att tala om det även om jag håller med dig om att det inte hjälper att höja skatten

  Jag har skrivit ett inlägg om alkoholen också

  mvh HuldaKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: