h1

TWITTER – i 9 graders kyla

19 december 2009

07.15 Vilken dag! Vaknar, det är kallt ute, temperturen ute är under 10 grader, strålande sol och gnistrande mark av – ja inte är det snö, utan frost.

07.30 Maken upp och börjar stöka i köket, fast först tar han givetvis en dusch som blir ett bad. Sen fixar han tågbiljetterna på nätet. SEN köket. Han har bjudit kompisen o hans sambo på frukost, innan de två skall upp till Göteborg för att jul-shoppa. Scrambled eggs, bacon, prinskorv, filmjölk, te mm.

08.15 Jag får göra en sådan där röjarsväng i huset. Plocka bort verktyg sen igår (vi fixade handtag på dörrarna i köket mm i gårkväll). Kläder till tvätten, mata guldfiskarna (haha), Diska undan sånt som inte körs i maskinen.

08.40 Gästerna kommer, det är dukat och frukosten klar. Mysigt sitta och äta tillsammans en lördagmorgon.

09.15 Dags för dem att åka. Långkalsonger har de på sig, Varma mössor på huvudet. Själv gör jag en ny röjarsväng och tar undan efter frukosten. Därefter på med varma kläder, vintertäcket på James – UT!

Vi går ner mot havet, Balgö brygga. Det är helt underbart ute, många minusgrader, men sådan där underbar kyla, friskt och skönt. Solen värmer, ingen vind. Uppe på kullen ser jag ut över havet, som ligger nästan helt still, endast några enstaka krusningar. En ensam lastbåt i horisonten. Öar som ser ut att sväva i luften, med havet under sig. Gnistrande strandkant  och runt stenbryggorna ligger det tunn is. I viken mot Tången sticker stenarna upp ur den nyfrusna isen. Inte ett ljud hörs. Inte ens en fågel hörs. Det är bara helt stilla. Lite ljud ibland från fd E6, Västkustvägen hörs. Jag försöker memorera bilden, det är så vacker nere vid havet. Jag har glömt både kamera och telefon hemma.

10.25 Hemma igen, sätter på kaffekannan, sätter mig att läsa HN. Telefonen har givetvis ringt när jag var borta. Skickar några sms till dem som ringt!

11.10 Dags göra lite nytta. Har några resor som skall bekräftas, flyg som skall kollas. Sen är dagen fulltecknad av alla dessa saker man inte hinner med när man jobbar hela dagarna – samt kvällarna med resor!

UNDERBARA HELG! – DEN SKULLE DOCK HAFT LÄNGRE DYGN, FLER TIMMAR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: