h1

Phu Quoc – paradisö

03 juni 2010

Ja, det var väl dags för en rapport om sista stranden vi besökte i Vietnam, nämligen Phu Quoc, även kallad Paradisön.

Solnedgång

Vi bodde första tiden på ett mindre ställe i en bungalow 10 meter från stranden. Jag kan lova att det var skönt sitta på den lilla altanen och se solnedgången och alla fiskebåtarna som ett pärlband längs horisonten. Det var också ljuvligt att både somna och vakna till vågornas brus.

             

Stranden här hade blivit lite förstörd, utspolad under vintern. Men fortfarande fanns en liten strandremsa kvar. Men bara 15 meter åt båda hållen fanns den härligt breda stränder. Överallt solstolar man kunde låna eller som ingick i hotellet service. Givetvis fanns det pool nästan överallt.

Ett besök till Sao Beach var ett måste. Här var stranden långgrund och det var en väldigt vacker havsvik. Mysiga matställen vid stranden. Enklare bungalow utan egen wc, dusch och AC  fanns för ”nästan ingenting”att hyra.

När regnperioden/monsunen kommer till Phu Quoc (sommartid) så har Sao Beach soligt. En del hotell har t o m fri transport från regnsidan till solsidan.

På Phu Quoc kan man  åka runt och besöka små fiskesamhällen. Äta gott på de små lokala matställena. Fisk- och skaldjursrätterna är underbart goda. Här finns tillverkning av fisksås, en självklar krydda till maten. Det är en liten fisk som en sardins storlek ungefär, den lagra i stora kärl på 1500 liter. Det luktar nästan som surströmming på tillverkningsplatsen. Men denna lilla  fisk serveras i ett tillstånd liknande surströmmingen, liggandes på sallad. Till detta finns riven cocos, grönsaker, fisksås, rispapper att lägga allt på och linda in det i och sedan äta. Gott! Som en Surstömmingsklämma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: