h1

En hundraåring som försvinner mystiskt

11 januari 2011

Jag läser den boken som alla, tja alla o alla. Men väldigt många pratar om och lovord. Kan bara säga ett, smaken är olika. Detta var ingen bok  i min smak. Det är så otroligt med denna hundraåring som klättrar ut genom fönstret och försvinner. Han lyckas få med sig en stor väska med pengar, han lyckas träffa andra konstiga och lite kriminella människor, han lyckas på något märligt sätt göra att människor försvinner, går upp i rök och dör. Han blir vän med en elefant. De döda dyker upp långt borta från Sverige.

Och inte nog med det. Innan han blev hundra år, hann han med att bli vän med Mao Tse Tung, Truman, Franco och en väldig massa presidenter och andra. Han drack en del av dem under bordet. Han vandra från Kina o hamna i bland kameler och hamna i fängelse. Tur var han specialist på attt göa bomber, smällare och raketer – eller vad det var. I alla fall sånt som smällde rejält.

Boken är stressigt, hoppande och jag blir trött – men läsa ut den ska jag. Så nu avslutar jag kvällen med en kopp te: Kvällsro. Så kanske man kan somna gott. Men ett kan man säga om boken. Fantasi eller kanske drömmar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: