h1

Badrum – total nybyggnad i äldre hus

16 januari 2011

Just det, vi skall göra ordning badrummet. Vägg i vägg ligger en hall, allmänt kallad passagen. Den går från den riktiga hallen till vårt sovrum. Det var förut (länge sedan) en tvättstuga som fd ägaren gjorde om till en passage när de byggde ut huset med ett sovrum och skulle ha en genomgång till det. Vilket innebar att tvättmaskinen hamna ute i Pannrummet. Som idag inte är nåt pannrum eftersom vi har fjärrvärme. Längst in i hörnet står en (bra) tvättmaskin intryckt. Här finns ingen värme, ingen stans att tvätta handtvätt eller att hänga tvätt. Alltså blir det renovering.

Vi slår ut väggen mellan passagen och badrummet. Där finns redan golvbrunn o vattenledningar. Tar bort allt från väggar, tak o golv. In med golvvärme, kakla o lägg klinkers. Nytt badkar, handfat, dusch o toalett. Det skall bli ett kombinerat bad/wc/dusch- och tvättstuga. Det blir stort så det blir liksom en bardisk med tvättdelen. Takluckan till vinden flyttas ut i hallen. Snacka om stor renovering. Blir till att gå till barnens lägenheter för att duscha och besöka stadens badhus.

Fyra veckor skall det ta, och då har vi bara vår lilla söta toalett. Men det går säkert bra. Problemet just nu är att hitta – vilken stil skall vi ha i badrummet…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: