h1

Resa i Vietnam och Mongoliet

06 juli 2011

Jag får ofta frågan: När är det bästa att resa i Vietnam och vad är mest intressant?”

Att svara på det kan vara svårt. För bästa tid i Vietnam beror på var i Vietnam man vill resa. Väljer man norra Vietnam tycker jag personligen maj – juni och september – januari är bra tid. Februari – April kan vara grå o fuktig, men varmt.  Sapa är bäst under maj – juni  och september – oktober.  Mui Ne och Phan Thiet. Nha Trang är lite sämre mellan september – november.

Phu Quoc: Här råder två klimat, den ”regniga säsongen” och den ”torra säsongen”. Regnsäsongen varar från April till november men är inte alls så dålig som det låter. I mitten av denna säsong, juni, juli och augusti regnar det varje dag men oftast bara korta skurar, därefter skiner solen igen. Torrsäsongen sträcker sig mellan december och mars och då skiner solen mestadels. Temperaturen är stabilt runt 28 grader hela året om. Ön har med andra ord ett bra klimat året om.

När det är regnperiod kommer det en skur och sedan är det sol igen, det blir inte kallt o grått som i Sverige. Så jag skulle vilja säga att vädret är OK året om – lite beroende på vart man reser.

Vad är intressant? Ja, allt det beror på vad personen själv tycker om, vilka intressen och vad de vill uppleva. Det finns så mycket att se och göra i Vietnam att egentligen är inte de 15 dagar man kan vistas utan visum tillräkligt. Man borde ha minst fyra veckor och resa runt med tåg, buss, bil och flyg. Det ger så mycket mer och man får uppleva otroligt mycket intressant.

Men mer om detta kan du läsa på min blogg: www.monicaghs.wordpress.com och om resemål och turer kan du läsa på www.travelbase.org

Frågorna kommer också om Mongoliet, detta spännande och intressanta land. Som nästan känns outforskat av turister. Hit reser man bäst maj – augusti/september. Då har kylan släppt taget och det är grönt på landsbyggden. För det är dit man skall. ut på landsbyggden. Bo med nomaderna i deras tält, rida häst och/eller kamel, fiska, vandra i öken eller berg och skog. Det är naturupplevelse. Man befinner sig otroligt nära himlen, stjärnorna känns som om man kan nå dem. Det är en lugn och avstressande miljö. Ett fantastiskt land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: