h1

Hål i Gula fläcken

06 mars 2016

Jag har fått hål i Gula fläcken! Inte vet jag hur det går till, men sånt kan hända säger läkaren! Började med att jag inte såg att läsa tidningen på morgonen. Morgontrötta ögon, ta på läsglasögon. Upptäcker jag inte kan läsa meddelande, sms mm på mobilen. HM! Nåt fel. Kollar synen. Ser inte översta raden med högerögat. Det flöt ihop och rörde sig, raka linjer var krokiga och rörde sig. Vad är detta?

Ögonläkaren i Varberg, remiss till Halmstad. Måste operera ögat för hålet i gula fläcken. Men innan dess måste man göra en grå starr operation och byta lins. För efter gula fläcken operationen kan man inte byta lins om man får grå starr. Vilket de flesta får

Grå starr operation i Halmstad. OK jag klarade den! 🙂 Sedan besök till Malmö för Gula Fläcken (opererar i Mölndal och Malmö eg Lund) Går nu och väntar på Gula fläcken operationen i Lund då de flyttat tillbaka dit från tillfälliga lokaler i Malmö under de ordinarie lokalernas renovering.

Känns inte så lustigt! För man måste sova på mage med näsan o ögonen ner. Man måste ha huvudet nedböjt helt de 3 första dygnen. Därefter får man lyfta upp huvudet 10 minuter varje timme. Resten av tiden skall huvudet vara nedåt mot golvet. Hur kan man klara det, hur klarar nacken det. Kommer väl få svårt rätta upp nacken sedan. Detta i 4 – 6 veckor.

Men läkarna är duktiga och då får väl även jag vara det! Men kan inte se på TV, kan inte läsa, Kan inte köra bil osv PUST! Skam den so m ger sig!

One comment

  1. Hej,
    Det här blogginlägget dök upp när jag googlade på ”Hål Gula fläcken”. Jag fock för ett par veckor veta att jag har hål i gula fläcken på vänster öga. Nu väntar jag på svar från Örebro efter att dom mottagit remis. Har typ 1000 men hittar inte alla svar på nätet. Skulle så gärna höra med någon som varit med om detta om hur de upplevt det. Du får väldigt gärna höra av dig till mig på carinaskoog.bettna@hotmail.com om du är vill berätta om hur det varit och är för dig och kanske kan du svara på några av mina frågor.

    Hoppas det är okej med ögat nu.

    Hälsningar CarinaKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: