h1

Segla jorden runt eller till Antarktis

11 mars 2009

Att segla jorden runt är en dröm som rätt många seglare har. Jag har själv haft den när jag var aktiv seglare. Att segla är att bli ett med havet. Man glider ibland fram på en våg som inte finns, man följer med vinden, man kämpar i ett stormande hav. Man tänker aldrig mer ger jag mig ut i sånt här väder. Men man är snart där igen. Det är en kamp mot havet. Man jobbar o sliter, parerar grova vågor. Man kan inte äta annat än knäckebröd o frukt, det är svårt gå in på toaletten, selen, flytvästen skall av, overallen skall öppnas, man skall ha balans sitta på toaletten – detta gäller mest kvinnor. Ute i sittbrunnen slår vågorna över. Man blir våt ända in på kroppen. Men när man lagt till i hamnen, bytit kläder, fått varmt kaffe eller te kanske en värmande wisky. Då är livet härligt. Man klarade det.

http://www.e24.se/kvinna/balans/artikel_1161567.e24

Här är en artikel om en svensk kvinna som har satsat jättemycket pengar till en segling till Antarktis. Det är tufft gjort. Otrolig bedrift. Beundransvärt, själv hade jag valt en segling till varmare länder. Behaglig temperatur, sköna stränder – men jag lär aldrig göra den resan, Skall jag jorden runt blir det med flyg, tåg, buss o bil, kanske en färja någon gång.

Citat ur Aftonbladet:

Sparade ihop 1,5 miljon för att segla till Antarktis

2009-03-11 | Publicerad 12:56  |  Uppdaterad 17:02

År 1998 korsade Milo Dahlmann som första svenska kvinna Atlanten ensam i sin segelbåt. Nu är det dags igen. Den här gången vill hon nå sitt mål – att nå Antarktis med den egendesignade segelbåten.

Måndagen efter midsommar bär det av. Milo Dahlmann ger sig då ut på en två år lång seglats som ska ta henne ner till Afrikas kust, över Atlanten, runt Sydamerika och så småningom till Antarktis. Förberedelserna har varit många och långa, och hon har plöjt ner omkring 1,5 miljon i projektet.

– Jag har hållit på med förberedelserna från och till i 6-7 år, vilket innefattar att jag har byggt en ny båt. Båten är ritad och konstruerad i Sverige, svetsad i Lettland, inredd i Estland och för 2,5 år sedan fick jag hem henne, säger Milo Dahlmann.

”Om någon hade sagt till mig att skulle få ihop 1,5 miljoner skulle jag aldrig ha trott dem”, säger sjuksköterskan Milo Dahlmann som efter midsommar låter sin stora dröm bli sann när hon seglar iväg till Antarktis i en egendesignad båt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: