h1

Dokumentär om sönderavlade hundar

30 mars 2009

Det här var chockerande bilder. Det är hemskt att människan avlar fram hundar på ett sådant sätt att det blir svårt, nästan omöjligt för dem att föda på ett normalt sett, de måste få kejsarsnitt. Men att de avlar hundarna så att deras skalle blir för liten för hjärnan, verkar för mig groteskt. Men jag har aldrig hört talas om detta tidigare och ställer mig väldigt tvivlande till riktigheten i detta. Det gällde Cavalier King Charles Spaniel sa de, men sedan sa de King Charles Spaniel. Det är stor skillnad på de två raserna. Den ena har nästan ingen nos. men den andra har nos.

Jag har själv haft och har Cavalier King Charles Spaniel i över 12 snart 13 år och aldrig hört talas om detta. Varje ras har sitt problem. Dessa problem brukar man som ägare till en rashund veta om. Men små skallar och stora hjärnor som inte får plats var helt nytt! Jag behöver nog fakta innan jag tror på det!

 

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4768052.ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: