h1

Tappa Varvet

10 maj 2009
Likt ett lämmeltåg vandrar alla iväg

Likt ett lämmeltåg vandrar alla iväg

I lördags gick Tappa Varvet av stapeln i Varberg. Start vid Sociten, underhållning av Calle från Läjet. ca 600 tappra gav sig ut på en 1,4 mil lång promenad, beräknad tid 3 timmar. Tidigare hade två andra grupper startat, ca 400 som skulle gå 5 timmar-, och ca 200 som skulle gå 7 timmars promenad. Vädret var bra, det var sol, blåste lite från havet.
Upp över Platsarna

Upp över Platsarna

Vandringen fortsatte via Kärleksparken in till stan, över torget där marknaden var i full fart. Borta vid Auktionskammaren stod en orkester och spelade. Vidare norrut sen upp genom Brunnsberg till Vattentornet, öppet dagen till ära. Här var även första vattenhålet, dryck och frukt.

Sedan gick det kors o tvärs, vi passerade Håsten, Karlberg, Furuberg ner mot Lasarettet förbi kolonistugorna mot Breared. Här fanns det andra vattenhålet med dryck och bananer i träden. Även här spelades de musik, men de packa ihop när vi kom, var väl lite sena. Därefter gick det mot Apelviken runt i snirklar, förbi Solviken mot Subbe fyr. Vid Kurorten var sista vattenhålet med dryck och frukt. Sedan var det ”bara” strandpromenade kvar till målgång uppe på fästningen.

Kurortens vattenhål

Kurortens vattenhål

Fästningen - målet

Fästningen - målet

 

Fästningen målet är nära

Fästningen målet är nära

Fler deltagare mot mål

Fler deltagare mot mål

Fika vid fästningshörnan

Fika vid fästningshörnan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: