h1

Sommaren, en doft av hö och saltvatten

05 juli 2009

När jag går över ängen med James, har de varit där och klippt av allt gräs och alla blommor. Det ligger på marken och har börjat torka. Det luktar som mina barndomsminnen från höslagning och bärgning av hö. Minnen kommer över mig, bara lyckliga minnen från tiden på gården med alla djur och att få åka hölass.

En doft av hö

En doft av hö

Temperaturen stiger mot 30 plusgrader. Maken har jobbat natt. När han vaknar tar vi med oss en god sallad, kallt vatten och en kanna kaffe. Åker till Getterön och badar. Vattnet är underbart, över 20 grader. Det är stillsamt och skönt ute vid havet. 

Vi stapla på hala stenar ut och sen sjunk man liksom bara ner och simmade ut. Gled sen in över tången till maghöjd, slapp gå på de hala stenarna igen. Det var otroligt skönt. Tror aldrig mitt första dopp på säsongen något år varit så varmt som detta. Vi hann med fler dopp i havet innan det blev dags åka hem – maken skulle jobba natt igen.

Lata dagar i solen vid havet

Lata dagar i solen vid havet

Idag är det ingen klar sol, ligger som ett tunt molntäcke över himlen. Men solen lyckas i alla fall gå igenom och göra skuggor. Fortfarande varmt trots SMHI säger kallare. Fast det kan ju ändra sig. Passande väder för att fixa inomhus. Har hunnit med att måla altanvägg och överliggare till taket, staket, cykelskjul och grind. Gällde att passa på när det inte regnade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: