h1

Musik till träningen

26 mars 2009

Träna till musik så går det som en dans. Det vet nog de flesta att man bränner väldigt mycket kalorier när man dansar. Bugga en hel kväll och du har verkligen tränat. För att inte glömma alla stegen du tar om du är med i Tappa Trampet. Och sen är det roligt. Men nu kan du alltså träna till musik om man läser artikeln. Det är som sagt inget nytt men i alla fall….

Citat ur artikeln:

Amerikanska studier har visat att personer som lyssnar på musik när de tränar har fått ökad hjärnkapacitet, hjärnförmåga och till och med verbal förmåga. Musiken påverkar vårt nervsystem på ett positivt sätt.

Andra fördelar är ökad prestation, ökad motivation, fysiskt och psykiskt välbefinnande och förbättrad andning.

– Musiken ger verkligen all energi, säger Jennie Widegren, 35, dansare i gruppen Bounce. Man kan vara hur trött och omotiverad som helst före träningen. Men med riktigt bra musik i öronen så är man igång igen.

Slut citat.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article3377077.ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: