h1

Divertiklar och divertikulit – GI-kost = Bra!

14 december 2009

Inte vet jag vad ”riktig” forskning säger om detta. Men jag har i 10 år haft problem med tarminflammationer (divertikulit) orsakad av tarmfickor  ”divertiklar”. Blivit inlagd ca 7 gånger på sjukhuset med drop, 4 dagar varje gång. Vid 2-3 tillfällen har jag klarat mig med ett läkarbesök och penicillin. Första gången var det riktigt allvarligt. Men sedan lärde jag mig känna igen symptomen och kunde uppsöka läkare i tid. Men efter jag börjat med GI-kost i våras har jag inte haft några problem. Man skall visserligen inte ropa hej förrän man är över bäcken, som det heter.

Men GI-kosten utesluter bl a bröd, pizza och sådant som ”lägger” sig i fickorna. Maten är bättre sammansatt vid GI innehåller inget mjöl, pasta osv. Det här är givetvis olika från person till person. Men jag mår mycket bättre sedan jag gick över till GI. Dessutom minskade jag de där förhatliga 2-3 kg + lite till, vilket var en fördel, tycker jag!

3 kommentarer

  1. tack för din blogg monica har legat på sjukhus pga divertiklar i tarmen varit fastande bestämde mig sedan för att ändra min livstil.Har ätit alldeles för fet mat och för lite fibrer och druckit alldeles för mycket vin,har nu ändrat till Gi kost och undvika vinet,tack för recepten. Ann-marie


  2. Tack för din kommentar. Hoppas du slipper åka in fler gånger. Jag är opererad nu och hoppas slippa fler tarminflammationer.


  3. Jag undviker räkor potatis ris pasta och inte förmycket mjölprodukter. Känner jag att jag får ont tar jag en probi mage och ett glas resorb. Detta hjälper på mig.Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: